
מכון טריסטאן
באקרופוליס החדשה אנחנו מזהים את הצורך לשמר ולפתח ערכים באמצעות גישה אינטר-דיסציפלינרית: אומנות, מדעים, מיסטיקה ופוליטיקה כאבני יסוד המרכיבים חברה אנושית. באמצעות מגוון רחב של פעילויות, אנו בונים את שבילי התפתחותם של ארבעת האספקטים הללו שהמכנה המשותף שלהם הוא הפילוסופיה.
שותפים במכון:

חניתה מזרחי

צחי גליק

טל ברוכשטיין

אלמוג מודעי

יסמין גליק

אלי ביטמן

מתן עופר

נתנאל זגורי
מאמרים ותכנים נבחרים



להיות מנצחים בחיים
אם נתבונן על עצמנו כעל תזמורת, מה תוכל התבוננות זו ללמד אותנו על חיינו? איזה צלילים מרכיבים אותנו? תוקפניים, חזקים, עדינים, או מעוררי השראה? איזה כלים מנגנים בתוכנו ומהו תפקידם? ומה יכול תפקידו של המנצח על התזמורת ללמד אותנו על חיינו שלנו?

האמנות כחושפת אבטיפוס אוניברסלי מאחד
הפילוסופים מחפשים את החכמה, המיסטיקנים את האלוהים, המאוהבים מחפשים את האהבה והאמנים – מחפשים את ההרמוניה והיופי. היופי, מאחר שהוא נגיש לכל, הוא הדרך הטבעית לאחד בין כל בני האדם. פרק מתוך ספרו של פייר פאולין, "האמן, החולם והלוחם – גשר אל הבלתי נראה".

מנחתו של אפולו
כשאנשים מנסים לתאר מדוע הם אוהבים מוזיקה, הם נוטים לפרט מה היא גורמת להם לחוש ואכן, למוזיקה יש שלל השפעות על תפקודי הגוף. מאמר זה הוא הצצה אל ההשפעות הפיזיולוגיות והנוירולוגיות המיטיבות שיש למוזיקה. *

כוחה של השראה
כולנו זוכרים רגעים של חסד, בהם נגענו לרגע ביכולת הבריאה והיצירה. כיצד נוכל להכיר את הכוחות הללו, להתמסר להם, לבטא אותם בחיינו ולהפוך אותם למציאות?

מציאות אחרת
ניתוח מרתק של הרקדן-אמן המשלב בין חוקי המציאות ובין השחרור של התודעה והחיפוש אחר החלום והיצירה, והאם שחרור מהחוקים הוא הגבול בין השפיות לגאונות ?

בטהובן – הגיבור, האמן והפילוסוף
״מוזיקה צריכה להצית באדם אש״. מאחורי מילים אלו חבוי סיפור חייו של בטהובן, אחד מגדולי המלחינים בכל הזמנים, אשר יותר מכל חי את המסר הזה במלואו. מהי אותה אש אליה מתכוון מטהובן ומהו המסר המשתקף בסיפורו?
